Mitt namn är Magnus jag är 35 år gammal. Jag är gift och har två barn på 6 och 8 år.

I maj 2014 förändrades mitt liv totalt. Jag fick ett stort krampanfall och föll till golvet. Av krampen drog jag axeln ur led och min familj trodde att jag skulle dö när andningen slutade.

Dagarna därpå tillbringades på sjukhus och beskeden blev bara värre och värre. Jag hade fått en hjärntumör. Operation skedde 9 juni och efter ett par veckor fick jag reda på att de opererat ut ett Anaplastiskt Oligodendro gliom grad 3.

Rehabilitering och tre månader efter operationen så började jag arbeta 50 % igen. Under tiden gjorde jag 4 st PVC-kurer med cellgifter. Jag har fortfarande inte strålats och hoppas på att jag ska slippa det. Nu gör jag en magnetröntgen var tredje månad.

Jag arbetar som polis men har fått ändra mina arbetsuppgifter sedan sjukdomen.

Det här senaste året har varit tufft. Från att alltid ha varit frisk till att helt plötsligt vara mycket sjuk och ha cancer. Framförallt så är det psyket som sätts på prov. Men det gäller att tänka positivt. Sluta lägga en massa onödig tid på att googla om sjukdomen, jag har haft ett antal sömnlösa nätter framför datorn.

Man måste våga tro att det ska gå bra och att man ska övervinna sjukdomen. Jag har även förändrat min livsstil. Och då menar jag främst kosten och träningen. Man måste även försöka leva mer för dagen och göra de saker som man verkligen vill.

Just nu befinner jag mig nere i Thailand och skriver detta, jag och familjen har nu bott här i 2 månader och har en månad kvar. Barnen går på Lilla svenska skolan på Koh Lanta och det har fungerat jättebra. Jag älskar värmen då jag fryser lätt hemma i Sverige. Det är sviter från cellgifterna. Här nere tränar jag och min fru varje dag. Vi tänker även mycket på kosten. Jag tror att jag kommer att bli vegetarian/vegan inom en snar framtid, håller på just nu med att dra ner på allt animaliskt. Socker slutade jag med för ett år sedan. Det gäller att förbereda sig om skiten kommer tillbaka. Då ska jag vara i topptrim. Operationen ska gå lika bra som sist det finns inget annat. Jag vill se mina barn växa upp och jag vill bli gammal med min underbara fru som har ställt upp till 100 % den tuffa tiden.

Jag skulle även vilja rekommendera att ni läser följande böcker:

Anti cancer – David Servan-Schreiber

Kinastudien – T. Colin Campbell

Lycka till alla kämpar så övervinner vi detta tillsammans men sluta inte njuta av livet.

Magnus Andersson